Informatii

Cum comand?

Plasarea unei comenzi

Online pe www.magazin.florisol.ro, urmărind procesul de comandă .

Telefonic la 0262 262111, 0742-478468, 0753-050066, 0744-368727 luând legătura cu un operator Florisol.

Prin e-mail la office@florisol.ro . Vă rugăm să ne oferiți următoarele informații în cazul în care alegeți această modalitate de plasare a comenzii:

 • Denumirea corectă a produselor dorite
 • Cantitatea (numărul de bucăți) dorită
 • Codul promo (în cazul în care ați intrat în posesia unuia și doriți să-l folosiți)
 • Adresa de livrare și/sau de facturare
 • Date personale: nume, prenume, adresă de e-mail, telefon.
 • Alte informații sau mențiuni

Pentru mai multe informații, sesizări și suport ne puteți contacta pe e-mail la office@florisol.ro sau telefonic la 0262 262111.

Cum plătesc?

Modalitate de plată

Plată avans 15 % la confirmarea comenzii ( numerar sau virament bancar) restul sumei de plata se va achita la livrarea produselor.

Produsele/serviciile de pe acest site web – www.magazin.florisol.ro nu sunt comercializate prin intermediul soluțiilor de plată online.

Pentru mai multe informații, sesizări și suport ne puteți contacta pe e-mail la office@florisol.ro sau telefonic la 0262 262111.

Condiții de livrare

Livrare comenzi

Zonă cu acoperire ROMANIA

Termen de livrare: conform disposibilitatii

Cine livrează: masinile proprii sau curierat rapid

Program livrări: luni – duminica

Observație!

Toate comenzile primite în afara programului de lucru afisat pe site vor fi procesate în prima zi lucratoare imediat urmatoare.

Comanda minimă difera in functie de produs

Transport GRATUIT – pentru comenzi de cel puțin 1000 lei. Excepție : turba, pamant de flori

Transport se calculeaza  – pentru comenzi mai mici de 1000 lei.

Retur comenzi

1. În conformitate cu dispozițiile OUG 34/2014, produsele achiziționate de pe www.magazin.florisol.ro se pot returna în termen de 14 zile calendaristice de la primire fără penalități și fără a invoca vreun motiv, cu condiția ca produsul și ambalajul acestuia să fie sigilate.

2. Solicitarea returnării unui produs sau a întregii comenzi se face telefonic la 0371 78 00 78 sau prin e-mail la office@florisol.ro. Un operator Florisol va prelua solicitarea clientului și îi va oferi detalii cu privire la următorii pași pe care trebuie să îi urmeze.

3. Produsele trebuie împachetate corespunzător (atât produsul, cât și ambalajul acestuia trebuie să fie sigilate), iar factura aferentă trebuie atașată coletului. Clientul este responsabil de împachetarea produsului și a documentelor necesare pentru expedierea acestuia către sediul Florisol.

4. Produsele vor fi expediate către sediul SC SOLMIXFLOR SRL din Baia Sprie, str. Parului nr. 24, jud. Maramureș.

5. Cheltuielile de retur vor fi suportate de către Florisol.

6. Conform prevederilor art. 13 din aceeași Ordonanță de urgență, contravaloarea produselor returnate va fi rambursată în termen de 14 zile lucratoare de la data înregistrării cererii de retur, în contul bancar specificat de client, fără a fi percepute comisioane pentru această rambursare. În cazul în care nu se poate efectua rambursarea într-un cont, clientul va fi contactat pentru a se stabili o altă metodă de rambursare.

7. În cazul produselor perisabile, nu se mai permite returnarea acestora.

8. Aceste dispoziții se aplică conform O.G. 34/2014, în cazul achiziționării de produse de pe www.magazin.florisol.ro, folosind tehnicile de comunicare la distanță.

9. Anularea repetată a comenzilor va putea fi considerată un abuz.

Pentru mai multe informații, sesizări și suport ne puteți contacta pe e-mail la office@florisol.ro sau telefonic la 0262 262111.

Termeni si conditii

Termeni și condiții de utilizare a site-ului

Cine suntem?

Acest site este întreținut, administrat și deținut de către SC SOLMIXFLOR SRL.

SC SOLMIXFLOR SRL

Adresă: str. Parului nr. 24, Baia Sprie, Maramureș

E-mail: office@florisol.ro

Nr. Reg. Com.: J24/302/2015

CIF: RO34297691

Folosirea site-ului www.magazin.florisol.ro implică acceptarea unor termeni și condiții. SC SOLMIXFLOR SRL își asumă dreptul de a aduce modificări acestora fără o notificare prealabilă. În cazul unor modificări semnificative, vă vom notifica prin e-mail (trimis la adresa de e-mail pe care ați specificat-o în contul dumneavoastră) sau printr-un anunț pe website – înainte ca schimbarea să intre în vigoare. Versiunea actuală poate fi citită în orice moment accesând linkul “Termeni și condiții” de la subsolul paginilor site-ului.

Dreptul de proprietate intelectuală și industrială

SC SOLMIXFLOR SRL deţine drepturile de autor şi/sau de folosinţă asupra întregului conţinut (foto, text, video) prezentat pe site. Acesta este apărat de Legea drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială.

Limitări ale responsabilităților

SC SOLMIXFLOR SRL nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi făcută vinovată pentru pagubele apărute prin folosirea în alte modalități decât cele recomandate a produselor achiziționate prin intermediul acestui site.

Site-ul www.magazin.florisol.ro și materialele aferente sunt folosite “așa cum sunt” și “atât cât sunt disponibile” fără garanții de niciun fel.

SC SOLMIXFLOR SRL garantează utilizatorului acces limitat pe acest site, în interes personal, și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor societății SC SOLMIXFLOR SRL, fără acordul scris al acesteia.

În cazul trimiterii sau afișării unor materiale/documente, se consideră că utilizatorul conferă societății SC SOLMIXFLOR SRL și afiliaților/asociaților acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum și dreptul de a distribui, de a prezenta aceste conținuturi oriunde în lume, prin orice mijloc. Se garantează, de asemenea, societății SC SOLMIXFLOR SRL dreptul de a utiliza numele pe care îl asociați cu un astfel de conținut. Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care îl afișează sau transmite pe site, prin orice modalitate, astfel încât, prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii niciunei persoane.

Securitatea informațiilor

Acest site folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află în controlul nostru. SC SOLMIXFLOR SRL nu își asumă însă responsabilitatea pentru pierderile de informații cauzate de erori ale softului cu care este conceput și găzduit site-ul.

Confidențialitatea datelor cu caracter personal

Mai multe informații despre confidențialitatea datelor cu caracter personal, găsiți aici: Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal

Cookie-uri

Plasarea comenzii

Mai multe detalii despre modul și condițiile de plasare a unei comenzi, găsiți aici: Cum comand?

Confirmarea comenzii şi încheierea contractului

După ce ați plasat o comandă pe website, veți primi un e-mail de confirmare și de acceptare a comenzii din partea noastră. Abia în acel moment va exista un contract între dumneavoastră şi noi.

Plasarea și acceptarea unei comenzii prin telefon şi, respectiv, existenţa unui contract între dumneavoastră şi noi, sunt implicite şi probate de înregistrarea convorbirii telefonice.

Contractul implică obligația dumneavoastră de a plăti produsele comandate. Vă încurajăm să păstrați e-mailul prin care vă acceptăm comanda și vă confirmăm încheierea contractului. Dacă nu încetează potrivit legii, contractul va dura până la livrarea și plata integrală a tuturor produselor comandate.

Modalități de plată

Mai multe detalii despre modalitățile de plată, găsiți aici: Cum plătesc?

Taxe suplimentare

Prețul final plătit de client este format din prețul produsului și cheltuielile de expediție și/sau încasare aferente. SC SOLMIXFLOR SRL nu percepe nicio taxă suplimentară clientului la cumpărarea produsului. Pentru orice taxă percepută în plus va puteți adresa imediat pe e-mail la office@florisol.ro.

Livrarea și returnarea produselor

Mai multe detalii despre modul și condițiile de livrare și returnare a produselor, găsiți aici: Livrare și retur comenzi

Soluționarea reclamațiilor

Orice reclamație cu privire la eventualele probleme cu produsele va fi adusă la cunoștința SC SOLMIXFLOR SRL spre soluționare, în maximum 24 de ore de la primirea acestora. În cazul în care produsele suferă deteriorări pe parcursul livrării, clientul poate cere returnarea sumelor încasate deja de SC SOLMIXFLOR SRL în termen de 30 de zile, dar nu și alte despăgubiri. SC SOLMIXFLOR SRL condamnă încercările de fraudă și acordă tot sprijinul necesar recuperării eventualelor pierderi.

Valoarea maximă a obligațiilor societății SC SOLMIXFLOR SRL față de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de către SC SOLMIXFLOR SRL de la acel client.

SC SOLMIXFLOR SRL își asumă responsabilitatea pentru greșelile de tipărire sau afișare în ceea ce privește prețurile, caracteristicile produselor. În eventualitatea în care prețul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost greșit introduse în bazele de date sau afișate greșit, iar livrarea nu s-a efectuat încă, compania noastră își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

Protecția consumatorului

Mai multe informații găsiți aici: http://www.anpc.gov.ro/

Soluționarea litigiilor

Mai multe informații despre soluționarea litigiilor, găsiți aici: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO

Pentru mai multe informații, sesizări și suport ne puteți contacta pe e-mail la office@florisol.ro sau telefonic la 0262 262111.

Confidențialitatea datelor

Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal

SOLMIXFLOR își prețuiește clienții și își ia angajamentul de a respecta în permanență dreptul la intimitate al acestora.

Conform cerințelor Regulamentului (UE) 679/2016 al parlamentului European și al Consiliului pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, SC SOLMIXFLOR SRL, cu sediul în Baia Sprie, str. Parului nr. 24, jud. Maramureș, număr de ordine în Registrul Comerțului J24/302/2015, Cod unic de identificare RO34297691, are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră.

SC SOLMIXFLOR SRL colectează date de la clienții săi în următoarele scopuri:

 • Îndeplinirea obiectului de activitate al societății, respectiv comerț online și prin call-center cu produse.
 • Furnizarea acestor date, necesare în vederea asigurării acurateţii informaţiilor și conţinutului documentelor întocmite în exercitarea activității societății noastre, constituie o obligație a clientului.
 • Informarea utilizatorilor privind situația contului lor pe site-ul www.magazin.florisol.ro.
 • Informarea utilizatorilor privind statusul (situația) comenzilor efectuate.
 • Activități comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate – oferte, promoții, mesaje publicitare, media, trimiterea de newslettere, cupoane cadou, felicitări sau alte mesaje speciale.
 • Activități legate de comerțul online și de expedierea produselor achiziționate online, activități administrative (facturare produse achiziționate, trimiterea produselor prin firmele de curierat etc.).

Când vă sunt colectate datele personale:

 • Atunci când vă creați un cont pe site-ul www.magazin.florisol.ro.
 • Când finalizați o comandă (date necesare pentru livrarea cu succes a comenzii).
 • În cazul completării formularelor de pe site, abonarea la newsletter, descărcarea unor documente prin e-mail.
 • Atunci când interacționați cu pagina Florisol pe rețele de socializare.
 • Atunci când vă înscrieți la un concurs organizat de Florisol.
 • Atunci când ne contactați pentru a cere informații suplimentare în vederea lansării unei comenzi sau în cazul unei reclamații.

Ce date personale vă sunt colectate?

 • Dacă v-ați făcut un cont pe www.magazin.florisol.ro pentru a lansa o comandă, vă sunt colectate: numele, data nașterii, adresa de livrare și/sau de facturare, adresa de e-mail și numărul de telefon.
 • Pentru a-ți oferi un serviciu premium, păstrăm notițe despre preferințele tale ca urmare a comenzilor, discuțiilor telefonice, sugestiilor sau reclamațiilor.
 • Pentru a analiza și îmbunătății calitatea serviciilor oferite online, păstrăm detalii despre activitatea ta pe site-ul www.magazin.florisol.ro.
 • Informații colectate prin intermediul Cookie-urilor din web browser. Poți afla mai multe informații despre acestea în pagina noastră de Politica de utilizare Cookie-uri.

Datele tale personale îți vor fi cerute și colectate doar atunci când este nevoie sau este în interesul tău și îți pot îmbunătăți experiența de cumpărare online. Florisol se angajează să nu colecteze datele pe o perioadă mai lungă decât cea necesară scopului pentru care au fost colectate.

Ce drepturi aveți asupra colectării datelor cu caracter personal?

 • Să vă dezabonați de la informațiile pe care le primiți pe e-mail fie prin butonul “Dezabonează-te” prezent în partea de jos a fiecărui e-mail, fie telefonic sau scris.
 • Acces la datele personale pe care le avem despre dumneavoastră.
 • Corectarea datelor colectate despre dumneavoastră atunci când acestea sunt incorecte, incomplete sau învechite.
 • Puteți solicita încetarea marketingului direct (fie prin anumite canale, fie prin toate canalele).
 • Dreptul de a retrage consimțământul pentru colectarea și procesarea datelor.
 • Pentru a vă exercita aceste drepturi vă rugăm să ne contactați în scris la adresa Baia Spri, str. Parului nr. 24, jud. Maramureș, telefonic la 0262 262111 sau la adresa de e-mail office@florisol.ro.

Prin furnizarea adresei de e-mail și prin completarea datelor dumneavoastră personale pe site-ul www.magazin.florisol.ro vă dați consimțământul în mod expres și neechivoc ca aceste informații să intre în baza de date a societății SC SOLMIXFLOR SRL și să fie prelucrate și folosite în viitor de către aceasta în scopurile mai sus menționate, fără alte obligații din partea societății.

Datele dumneavoastră sunt destinate utilizării de către SC SOLMIXFLOR SRL; nu vor fi dezvăluite terților și nu vor fi transferate în străinătate.

Datele dumneavoastră cu caracter personal pot fi comunicate următorilor destinatari:

 • Curierat rapid – pentru livrarea comenzilor.
 • Partenerilor cu care lucrăm pentru a oferi cele mai bune servicii de comerț online – numai în cazul în care și aceștia se conformează Regulamentului General de Protecția Datelor.
 • Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchet, Poliție, Instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

SC SOLMIXFLOR SRL garantează confidențialitatea datelor personale ale tuturor celor care completează formularul de înscriere.

Prin citirea prezentei Politici de confidentialitate a datelor cu caracter personal luați la cunoștință garantarea următoarelor drepturi prevăzute de legea 679/2016: dreptul la informare; dreptul de acces la date; dreptul de intervenție asupra datelor; dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale; dreptul de a vă adresa justiției; dreptul la opoziție – dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră personale și de a solicita ștergerea parțială sau totală a datelor.

Pentru exercitarea acestor drepturi vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată, semnată și trimisă la SC SOLMIXFLOR SRL, Baia Sprie, str. Parului nr. 24, jud. Maramureș.

Dacă anumite date despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informați cât mai curând posibil. Puteți să ne contactați la adresa de e-mail office@florisol.ro sau telefonic la 0262 262111.

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conținutul site-ului sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-ul, va fi considerată o tentativă de fraudare a site-ului și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

Florisol nu promovează SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe site-ul www.magazin.florisol.ro poate opta pentru ștergerea acesteia din baza noastră de date.

Acest site folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se afla în controlul nostru. SC SOLMIXFLOR SRL nu își asumă responsabilitatea pentru pierderile de informații cauzate de erori ale softului cu care este conceput și găzduit site-ul. De asemenea, nu răspundem pentru erorile în securitatea serverului care găzduiește site-ul.

Pentru mai multe informații, sesizări și suport ne puteți contacta pe e-mail la office@florisol.ro sau telefonic la 0262 262111.

Politică cookie-uri

Politica de utilizare Cookie-uri pe  www.magazin.florisol.ro

1. Despre Cookie-uri

ApiLand SRL cu sediul în municipiul Baia Sprie, str. Parului nr. 24, jud. Maramureș, descrie în Politica de utilizare Cookie-uri pentru site-ul www.florisol.ro ce sunt tehnologiile Cookies, dar și drepturile dumneavoastră de a le controla și utiliza. Această politică de utilizare Cookie-uri este și va fi tratată ca parte a Termenilor și condițiilor. Termenii folosiți dar nedefiniți în această pagină au înțelesul dat în Politica de confidențialitate a datelor.

În unele cazuri vom folosi Cookie-uri sau alte tehnologii asemănătoare, descrise în acest document pentru a colecta informații cu caracter personal, sau pentru a colecta informații care devin informații personale atunci când sunt combinate cu alte informații de identificare. Pentru mai multe informații despre modul în care vă procesăm datele cu caracter personal, siguranța acestora și drepturile pe care le aveți în această privință, vă rugăm să citiți Politica de confidențialitate a datelor.

2. Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fișier de dimensiuni foarte mici ce nu conține programe software, viruși sau alte programe dăunătoare. Acest fișier conține un text special și se stochează pe terminalul utilizatorului ce accesează internetul (desktop, laptop, telefon mobil, tabletă) la solicitarea de instalare emisa de un web-server către un browser (Mozilla, Chrome, Internet Explorer, Edge etc.). Acestea nu conțin cod, deci nu se pot auto-rula, nu pot fi executate sau duplicate. Cookie-urile sunt utilizate de către majoritatea site-urilor de internet pentru a face paginile funcționale, sau pentru a-i spori eficiența, dar și pentru a putea analiza rapoarte legate de activitatea de pe pagina respectivă.

3. Utilizarea Cookie-urilor

Pagina www.magazin.florisol.ro folosește Cookie-urile pentru a oferi clienților o experiență online mai bună. Acestea sunt folosite la autentificare, pentru urmărirea comportamentului utilizatorului, pentru recunoașterea terminalului utilizatorului și pentru adaptarea conținutului într-un mod cât mai relevant și agreat de utilizator, fără să rețină datele personale ale acestuia. Spre exemplu, în cazul autentificării unui utilizator, serverul reține faptul că utilizatorul s-a autentificat și îi va permite acțiuni specifice utilizatorilor autentificați. Cookie-urile asigură o interacțiune mai rapidă, mai comodă și mai ușoară între utilizatori și www.apiland.ro. De exemplu: preferințele în materie de confidențialitate online sau produsele salvate în coșul de cumpărături.

Respectând cerințele Regulamentului (UE) 679/2016 al parlamentului European și al Consiliului, cu privire la acordul consimțământului înainte de procesarea datelor cu caracter personal, www.florisol.ro folosește Cookie-urile și în scopuri de analiză a traficului de pe site-ul web, marketing etc. Acestea sunt descrise în detaliu mai jos.

4. Tipuri de Cookie-uri folosite

Folosim trei tipuri de Cookie-uri:

4.1. Cookie-uri specifice unei sesiuni care stochează un indicator care îi permite utilizatorului să treacă de la o pagină la alta a site-ului fără să fie nevoie să se autentifice de fiecare dată (deci reține faptul că utilizatorul s-a identificat). Aceste Cookie-uri sunt șterse automat în momentul în care se închide browserul.

4.2. Cookie-uri permanente sau stocate – sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației (browserului web). Fișierele fixe rămân pe terminalul utilizatorului, în parametrii Cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator pe o perioada de maxim 30 zile. Pe lângă informațiile de autentificare, cookie-urile permanente pot reține și detalii referitoare la Florisol și produsele adăugate în coșul de cumpărături.

4.3. Cookie-uri „third-party” care sunt generate de Google Analytics, Facebook, sistemele de afiliere sau alte platforme de acest tip, dar care se conformează Regulamentului general de protecție a datelor.

5. Utilizarea Cookie-urilor pe www.magazin.florisol.ro.

Ce Cookie-uri vă poate plasa o vizită pe acest site:

 • Cookie-uri de performanță a site-ului
 • Cookie-uri pentru geotargeting
 • Cookie-uri de înregistrare
 • Cookie-urile pentru procese care ajută site-ul web să funcționeze și să ofere serviciile așteptate de vizitator. De exemplu, navigarea pe pagini web sau accesarea zonelor securizate ale site-ului web. Fără aceste Cookie-uri, site-ul web nu poate funcționa corect.
 • Utilizăm Cookie-urile de securitate pentru a autentifica utilizatorii, pentru a preveni utilizarea frauduloasă a datelor de conectare și pentru a proteja datele utilizatorilor împotriva accesării neautorizate.

Mai jos găsiți o listare detaliată a acestor Cookie-uri, precum și scopul acestora:

Cookie-uri web esențiale

Aceste Cookie-uri sunt vitale pentru a ne permite să îți punem la dispoziție serviciile noastre prin intermediul site-ului web și pentru folosi câteva caracteristici ale acestuia, precum accesul la zone securizate. Deoarece aceste Cookie-uri sunt necesare pentru furnizarea serviciilor online, acestea nu pot fi refuzate fără a afecta funcționalitatea site-ului. Acestea pot fi blocate sau șterse, iar pentru aceasta v-am oferit mai multe detalii sub titlul “Cum puteți să controlați cookie-urile?” în Politica de utilizare Cookie-uri.

Cookie-uri de performanță și funcționalitate

Aceste Cookie-uri sunt folosite pentru a îmbunătății performanța și funcționalitatea website-ului. Acestea nu sunt strict necesare pentru funcționarea website-ului, dar fără acestea, unele caracteristici ar putea fi indisponibile.

Cookie-uri de analiză și preferențiale

Acestea colectează informații care sunt folosite în formă agregată pentru a ne ajuta să înțelegem cum este folosit site-ul nostru, cât de eficiente sunt promoțiile noastre, și pentru a adapta website-ul la preferințele dumneavoastră, oferindu-vă astfel o experiență online mai plăcută.

Cookie-uri de marketing și promovare

Aceste Cookie-uri sunt folosite pentru a face reclamele și promoțiile mai relevante pentru dumneavoastră și mai aproape de interesele dumneavoastră. Printre funcțiile acestora se numără și asigurarea ca o reclamă să fie afișată corespunzător și să nu se repete la același utilizator. Uneori se folosesc și pentru a afișa reclame bazate pe preferințele clienților, îmbunătățind astfel experiența de cumpărare online a acestora. Chiar dacă acestea sunt opționale pentru buna funcționare a site-ului web, fără acestea, clienții noștri ar pierde informații prețioase despre campaniile sau promoțiile desfășurate, iar reclamele sau bannerele cu care aceștia ar interacționa în mediul online ar deveni foarte repetitive și deranjante.

6. Informații despre Cookie-uri

Cookie-urile nu solicită date cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și nu identifică personal utilizatorii de Internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor sunt folosite pentru a facilita anumite funcții pentru utilizator. Dacă totuși stochează anumite date, acestea sunt criptate, astfel încât este imposibil accesul persoanelor neautorizate la acestea.

O aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea implicită a Cookie-urilor pe terminal. Dar, administrarea automată a Cookie-urilor poate fi blocată de browserul web sau utilizatorul poate fi informat de fiecare dată când Cookie-uri sunt trimise către terminalul acestuia, iar utilizatorul poate să își dea acordul sau să refuze. Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browserului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale site-ului web.

7. Cookie-urile și importanța acestora pentru Internet

Cookie-urile sunt elementul principal al funcționării în parametrii a Internetului. Acestea ajută la generarea unei experiențe preferențiale a utilizatorului. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

8. Securitate și confidențialitate

Cookie-urile pot fi folosite și pentru scopuri negative. Datorită tipului de informații pe care le stochează (despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor), acestea pot fi folosite ca o formă de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și, în mod constant, marchează Cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

Browserele trebuie să aibă integrate setări de confidențialitate care furnizează pe diferite nivele de acceptare a Cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Prin intermediul Cookie-urilor se transmit informații între website și browser în ambele sensuri. Aceste informații pot fi atacate, mai ales dacă se folosesc conexiuni nesecurizate (WiFi nesecurizat) – o persoană neautorizată poate interveni în parcursul de transmitere a datelor.

Alte atacuri pot fi cauzate de setări greșite pe server, mai ales dacă un site nu solicită browserului să folosească canale criptate. Este foarte important să fiți atenți în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale.

9. Dispozitii legale și reglementări

Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul General de Protecţia Datelor).

10. Sfaturi

Aveți mai jos câteva sfaturi care vă asigură o navigare sigură cu ajutorul Cookie-urilor:

 • În primul rând, va trebui să vă setați browserul pe care îl utilizați în ceea ce privește Cookie-urile.
 • Va trebui să vă setați termenele de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și ale datelor de acces.
 • Instalați-vă și actualizați-vă constant aplicațiile antispyware.
 • Asigurați-vă că aveți browserul mereu actualizat.
 • Pentru setările Cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro/

11. Cum puteți să controlați Cookie-urile?

Dumneavoastră alegeți dacă acceptați sau refuzați Cookie-urile pe www.magazin.florisol.ro.

Unelte pentru preferințele legate de Cookie-uri:

Puteți să setați preferințele legate de Cookie-uri, vizitând centrul preferențial online TRUSTe dând click pe acest link: http://preferences-mgr.truste.com/.

Controlul browserului: Puteți să setați browserul pentru a accepta sau refuza Cookie-urile. Dacă alegeți să refuzați Cookie-urile, veți putea folosi în continuare site-ul nostru web, dar multe zone și caracteristici s-ar putea să fie restricționate. Pentru a vedea cum puteți modifica aceste setări, vă rugăm să consultați meniul de ajutor al browserului dumneavoastră.

Dezactivarea marketingului bazat pe preferințe: Majoritatea rețelelor de marketing vă oferă o modalitate de a vă dezabona de la publicitatea bazată pe preferințe personale. Pentru mai multe informații despre aceasta, vă rugăm să accesați site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro/.

Opțiunea “Nu urmări“: Unele browsere de Internet (Internet Explorer, Firefox și Safari) includ abilitatea de a trimite semnale “Do Not Track“ – “Nu urmări“.

Pentru mai multe informații, sesizări și suport ne puteți contacta pe e-mail la office@florisol.ro sau telefonic la 0262 262111.

Protectia consumatorului

Solutionarea litigiilor